Volg jij jouw cursus gratis?

EHBO cursus volgen in 2022? Dit vergoedt je zorgverzekering

Wil je in 2022 een EHBO-cursus volgen? Goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt. Er zijn namelijk veel zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een bedrag vergoeden voor een EHBO-cursus.

Vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar

Wat er precies vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de vergoedingen voor een EHBO-cursus. Zo kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar in 2022 vergoedt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar.

Informeer bij je zorgverzekeraar

Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een EHBO-cursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. Een EHBO-cursus valt hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Of neem contact op met je zorgverzekeraar om het na te vragen.

Bron: Independer

*Disclaimer: EHBO Pascal heeft geen enkele relatie met Independer, het overzicht is puur ter informatie voor (potentiƫle) cursisten.
Het overzicht is inhoudelijk niet gecontroleerd door EHBO Pascal.